Rondwandeling Natuurtuin op zondag 24 maart 2024

Wandel komende zondag om 14 uur met een van onze gidsen door de Natuurtuin. De lente brengt weer kleur tussen de groen- en bruintinten. Niet alleen bloeien de bekende gele narcissen en de iets minder bekende witte lenteklokjes, maar ook de bijzondere bloemen van het groot hoefblad komen tevoorschijn. En de frêle paarse schubwortel, een vrij zeldzame plant in ons land. De gids laat ze u zien en vertelt al wandelend ook over de landschapstypen van de Natuurtuin, zoals het griend, een wilgenplantage, die kortgeleden voor een kwart gesnoeid is. De gesnoeide takken, in vaktaal slieten genoemd, werden vroeger voor tal van doeleinden gebruikt, zoals het vlechten van manden tot oeverbeschoeiingen. In de Natuurtuin passen we dit jaar de geoogste slieten toe in een experiment waarmee we proberen te voorkomen dat de rode Amerikaanse rivierkreeften de oevers verzwakken en overstromingen veroorzaken.

De rondleiding duurt ruim een uur; deelname is gratis. De wandeling begint om 14 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg ter hoogte van nr. 1, op de borden volgt u richting Natuurtuin / Westpunt).

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen en rollators. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. 
Honden mogen de tuin niet in.

Wilt u meer over de Natuurtuin weten kijkt u dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer).