Rondwandeling Natuurtuin op zondag 25 februari 2024

Zondag 25 februari bent u weer van harte welkom om samen met onze gids om 14.00 uur de Natuur- en Landschappentuin in te gaan. U loopt dan door de verschillende landschappen die 45 jaar geleden in de Natuurtuin werden gecreëerd. Zoetermeer was destijds begonnen aan de groeispurt die het kleine dorp van weleer zou maken tot de grote plaats die het nu is. De Natuurtuin geeft een indruk van de landschappen die in en om Zoetermeer te vinden waren. En van de flora en fauna die er ook nu nog volop aangetroffen worden. Zoals een recent onderzoek liet zien is de verscheidenheid aan kleine beestjes – zoals insecten en spinnen – namelijk groot, met zelfs voor Nederland unieke soorten. De gids vertelt u het nodige over wat u aantreft tijdens de wandeling.

De rondleiding duurt ongeveer een uur; deelname is gratis. De wandeling begint om 14 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg ter hoogte van nr. 1, op de borden volgt u richting Natuurtuin / Westpunt).

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen en rollators. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. 
Honden mogen de tuin niet in.

Op 16 maart is de jaarlijkse vrijwilligersdag van het Oranje Fonds. Ook in de Natuurtuin zijn we blij met uw deelname. We zorgen voor koffie, thee en broodjes en maken er graag samen met u een mooie en gezellige dag van. Meldt u zich s.v.p. aan via  https://www.nldoet.nl/.

Wilt u meer over de Natuurtuin weten kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer).