Waarom vriend worden

De Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer, onderdeel van het Westerpark, is eigendom van de gemeente Zoetermeer. Het gebied wordt medebeheerd door vrienden/vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Natuur- en Landschappentuin te Zoetermeer.
De Stichting Vrienden heeft natuurbeheer en natuureducatie als (dubbele) doelstelling. De Stichting wil met haar activiteiten mensen binden aan de natuur én aan elkaar. Vrienden zijn alle mensen en organisaties die deze doelstelling onderschrijven en het belangrijk vinden dat de Natuur- en Landschappentuin als een parel in de natuur van Zoetermeer wordt gezien en beheerd. Vrienden hebben hart voor de kernwaarden van de tuin: de verschillende landschappen, de eigen waterhuishouding en de biodiversiteit van de flora en fauna. De door ontwikkeling van de levensgemeenschappen in de tuin staat hoog in het vaandel van de vrienden.

De Natuurtuin Zoetermeer is er voor natuurbelevers, natuuronderzoekers, handenuitdemouwenstekers, leergierigen, stagiaires in het groen en allen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen van natuur.
Omdat de stichting Vrienden Natuurtuin voor het beheer, de educatieve activiteiten en de begeleiding van de vrijwilligers regelmatig uitgaven moet doen, is financiële steun zeer welkom. Elk bedrag telt mee!

Als vriend/donateur wordt u op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen en wetenswaardigheden rond de Natuurtuin. Onze Triodos-betaalrekening is NL93 TRIO 0391 0314 57 t.n.v. Natuurtuin Zoetermeer

U kunt u hier aanmelden als vriend.