Rondwandeling met gids op zondag 27 augustus 2023

Wandel met een van de gidsen door de Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer. U krijgt dan een toelichting op de verschillende landschappen en wat daar op het moment groeit en bloeit. De rondleiding duurt ongeveer een uur en is gratis.

De wandeling begint om 14.00 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg, op de borden volgt u richting Natuurtuin / Westpunt).

Nu, op de grens van het meteorologische najaar, staan in de Natuurtuin nog de nodige planten en kruiden in bloei. Maar het is ook de tijd waarop allerlei fraaie bessen te zien zijn. Zoals die van de Gelderse Roos. Of de aanblik van de Gelderse Roos overeenkomt met wat u zich voorstelt bij een roos, ziet u ter plekke. En of hij iets met Gelderland te maken heeft, is een boeiende vraag. Leest u daarover bijvoorbeeld het interessante relaas van iemand die zich daar flink in verdiept heeft:  https://annetanne.be/kruidenklets/2008/09/15/gelderse-roos-naamgeving/. De Gelderse Roos blijkt al met al een struik met verrassende kanten.

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. 
Honden mogen de tuin niet in.

Wilt u meer over de Natuurtuin weten kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer).