Rondwandeling met gids op zondag 23 juli 2023

Komende zondag kunt u weer deelnemen aan een rondwandeling door de Natuurtuin. De deskundige gids vertelt u dan graag over wat op dit moment in dit bijzondere stukje groen in het Westerpark te zien is. De rondleiding duurt ruim een uur. Deelname is gratis. We verzamelen om 14.00 bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg, op de borden volgt u richting Natuurtuin/Westpunt). 

Een wandeling door de Natuurtuin is altijd aangenaam, welk seizoen het ook is. U kunt er genieten van de rust en de stilte in de verschillende soorten landschappen die deel uitmaken van de Natuurtuin. Maar ook van bloeiende planten, zoals de cichorei die in deze tijd het insectenveld prachtig blauw kleurt. En van de bijzondere vorm en bloeiwijze van de grote kaardenbol. Ook de moerasspirea bloeit uitbundig: mooi om te zien, maar tegelijkertijd een punt van zorg. De gids kan u uitleggen waarom en ook vertellen wat cichorei met koffie te maken heeft. 

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken.  

Honden mogen de tuin niet in. 

Wilt u meer over de Natuurtuin weten kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer).