Rondwandeling met gids op zondag 25 juni 2023

Komende zondag kunt u weer deelnemen aan de maandelijkse rondwandeling door de Natuurtuin. Een deskundige gids vertelt u graag over wat op dit moment in dit bijzondere stukje groen in het Westerpark te zien is. De rondleiding duurt ruim een uur. Deelname is gratis. We verzamelen om 14.00 bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg, op de borden volgt u richting Natuurtuin/ Westpunt).

In de Natuurtuin zijn nu, op de overgang van lente naar zomer, volop bloeiende planten te zien.

Bijvoorbeeld het zeer zeldzame groot glidkruid, met zijn frêle paarsblauwe bloemen. Vóór de bloei is het groot glidkruid moeilijk te onderscheiden van een brandnetel. In de Natuurtuin groeien ze op een aantal plekken vlak naast elkaar. Ook de fraaie veelbloemige roos is te bewonderen en de kale jonker is ondanks zijn naam de moeite waard. In de buurt van de vijvers en de sloten is er grote kans om libellen waar te nemen. Genoeg te zien dus!

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. 
Honden mogen de tuin niet in.

Wilt u meer over de Natuurtuin weten kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer).