Zondag 28 november: Maandelijkse rondleiding met gids in de Natuurtuin

Komende zondag, 28 november kunt u weer meedoen aan de maandelijkse gratis rondleiding in de Natuurtuin in het Westerpark. Ervaren natuurtuingidsen zullen u bekende en minder bekende plekjes van de Natuurtuin laten zien. Ook in dit late herfstseizoen is de Natuurtuin nog volop aantrekkelijk. Vanzelfsprekend in achtneming en onder voorbehoud van de op dat moment geldende Corona maatregelen.

De meeste bladeren zijn van de bomen af. Maar toch zijn de bekende herfstkleuren nog volop aanwezig. Recentelijk vergeleek een bezoeker die in het noorden-oosten  van de Verenigde Staten woont het kleurenspel van het Westerpark en dus ook van de Natuurtuin met dat van de Indian Summer.  Maar een flinke nachtvorst of een straffe wind kan plotseling hier een einde aan maken. Maar ook dan nog heeft de Natuurtuin nog volop te bieden. Voor in het najaar en de winter wordt vooral duidelijk hoe complex het waterloopsysteem van de Natuurtuin is. Eigenlijk is het een Hoogheemraadschap in miniatuur met inbegrip van een heuse polder. En dankzij het onderhoudswerk van de vaste vrijwilligers en de deelnemers aan de Natuurwerkdag op 6 november is de structuur van de tuin nog duidelijker te zien.

De rondleiding begint om 14.00 uur.  Verzamelen bij de picknicktafel tegenover de plek waar ’t Westpunt stond. De rondleiding is niet geschikt voor gebruikers van rolstoelen, scootmobielen en andere mensen met een mobiliteitsbeperking. Voor hen is het gebied gedeeltelijk toegankelijk via een aan aparte duidelijk aangegeven ingang bij de brug. Honden mogen niet mee, ook niet aangelijnd. De excursie die ruim een uur duurt is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom. De rondleiding is ook prima geschikt voor kinderen. Er wordt gewandeld in kleine groepen waardoor het handhaven van de ‘ anderhalve meter’ ook heel goed mogelijk is.