Rondleiding Natuurtuin, zondag 27 maart

Komende zondag kunt u weer meelopen met de maandelijkse rondleiding door de Natuurtuin. Speciaal opgeleide gidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark. Verzamelen om 14.00 bij de picknicktafel tegenover de plek waar het (afgebrande) Westpunt stond. De wandeling die ruim een uur duurt is gratis. Ingang Westerpark via de Turfberg.

Op 21 maart begon de astronomische lente. De dag dat de nacht en dag even lang zijn. Vanaf die datum gaan we echt naar de zomer toe. De natuur begint een groei- en bloeispurt. De bomen en struiken zijn nu nog grotendeels kaal, maar over een paar weken kunnen we niet meer door het groen heen kijken. Een bijzonder moment om de Natuurtuin te bezoeken. Zoals iedere vierde zondag van maand kan dit komende zondag ook weer onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen. Zij vertellen u niet alleen over het ‘hoe en waarom’ van de Natuurtuin, maar ook wat er op het ogenblik groeit en bloeit – dat is al heel veel – en hoe vrijwilligers dank zij hun onderhoudswerk de tuin open en toegankelijk houden.

Vrijwilligster aan het werk tussen de zomerklokjes (die nu al bloeien).

De rondleiding is niet geschikt voor gebruikers van  rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken.  Honden zijn niet toegelaten.

Wilt u meer over de Natuurtuin weten raadpleeg ons op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer) of ga naar onze website www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl)