Zondag 23 augustus: Rondleiding met gids in de Natuurtuin

De wandeling start bij de picknicktafel waar  ’t Westpunt stond, in het Westerpark. Deskundige natuurtuingidsen nemen u mee de tuin in en laten u zien hoe aantrekkelijk de Natuurtuin aan het einde van dit extreme zomerkwartaal nog steeds is. Er wordt gewandeld in kleine groepen waarbij uiteraard de afstandsregel van 1,5 meter wordt gerespecteerd.
In de afgelopen weken is er door de aannemer en vrijwilligers al veel gemaaid en afgeruimd in de Natuurtuin. Dit om er voor te zorgen dat we ook volgend jaar weer kunnen genieten van een prachtige flora. Maar toch zijn er nog steeds late zomerbloeiers zoals zoals jacobskruiskruid, wilde peen, pastinaak en kattenstaart te bewonderen. Het kruidenmengsel op het insectenveldje is uitgebloeid en wordt volgende maand gemaaid. De wilde appelbomen dragen volop vrucht net als de mispels en de lijsterbes. Binnenkort komen de schapen weer terug in het poldertje. Rond de insectenhotels zijn nog steeds diverse insecten te zien. Bij mooi weer vliegen er nog volop bijen, hommels en vlinders.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Aanmelden vooraf is niet nodig.
Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk ook op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informa­tie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin kunt u contact opnemen met Stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin, mail naar info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Kattenstaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *