Rondwandeling Natuurtuin Zoetermeer op 23 oktober a.s.

Komende zondagmiddag kunt u weer deelnemen aan de maandelijkse rondleiding door de Natuurtuin. Wie van natuur en herfst houdt, kan dan zijn hart ophalen. Het is tijd van de paddenstoelen. Het bladerdek van de verschillende boomsoorten laat een variëteit aan herfstkleuren zien, het riet kleurt geleidelijk van groen naar het kenmerkende bleekgeel. Deskundige gidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark. De wandeling die ruim een uur duurt is gratis. Verzamelen om 14.00 bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg, op de borden richting Natuurtuin / Westpunt volgen.)

Aan de eikels op de paden, de felrode vruchten van de lijsterbes en de laatste appels in het gras onder de oude fruitbomen doen dieren zich tegoed. Over de soorten paddenstoelen, bomen en dieren in de Natuurtuin kunnen de gidsen u veel vertellen. Net als over het hoe en waarom van het werk dat in de maanden oktober en november wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van de Natuurtuin. Zoals het maaien van een deel van het riet en het in toom houden van planten, struiken en bomen die andere soorten overwoekeren.

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. 
Honden mogen de tuin niet in.

Wilt u meer over de Natuurtuin weten kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer)