Rondwandeling Natuurtuin op zondag 28 januari

Hebt u zin in een lekkere winterwandeling in een mooie, verstilde omgeving, komt u dan zondag 28 januari naar de Natuur- en Landschappentuin in het Westerpark. Daar staat onze gids om 14 uur klaar voor een rondwandeling waarin u hoort over bijzonderheden van de verschillende landschappen en wat daarin zoal leeft en groeit. Zoals de griend (een wilgenplantage) waarvan binnenkort een kwart gesnoeid wordt. In vroeger tijden waren grienden een uitkomst voor boeren die een stuk land hadden dat te nat was om gewas te verbouwen, maar ook om vee op te laten grazen. Om toch iets met dat onbruikbare stuk land te kunnen doen, werden er wilgen geplant die goed gedijen in waterrijk gebied. Het snoeihout daarvan was namelijk voor allerlei toepassingen bruikbaar: bijvoorbeeld om er vlechthekken en manden van te maken, maar ook oeverbeschoeiing en stelen voor gereedschap. Zo was het drasland toch een mooie bron van inkomsten.

De rondleiding duurt ongeveer een uur; deelname is gratis. De wandeling begint om 14 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg ter hoogte van nr. 1, op de borden volgt u richting Natuurtuin / Westpunt).

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. 
Honden mogen de tuin niet in.