Rondwandeling met gids op zondag 23 april 2023

Aanstaande zondag bent u weer van harte welkom bij de rondleiding door de Natuurtuin. De gids leidt u langs wat in deze tijd van het jaar te zien is en vertelt u daar graag over. Tijdens de rondwandeling krijgt u ook een mooi beeld van verschillende kenmerkende landschapstypen die in en om Zoetermeer te vinden waren voor onze woonplaats uitgroeide tot de huidige omvang.

Deelname is gratis. De rondwandeling, die ruim een uur duurt, start om 14.00 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar vroeger het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg, op de borden richting Natuurtuin / Westpunt volgen.)

De Natuurtuin is nu een lust voor het oog door de combinatie van het prille voorjaarsgroen en een keur aan bloeiende wilde bloemen. Een daarvan is de fraaie, in Nederland vrij zeldzame paarse schubwortel. De paarse schubwortel is een parasiet die van schaduwrijke plekken houdt. De griend in de Natuurtuin is zo’n plek: daar parasiteert ze op de wortels van de wilgen.

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. Honden mogen de tuin niet in. Wilt u meer over de Natuurtuin weten, kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer).