Rondwandeling met gids op zondag 22 oktober 2023

Zondag 22 oktober bent u weer van harte welkom om deel te nemen aan een rondwandeling door de Natuur- en Landschappentuin. Een van onze gidsen vertelt u over bijzonderheden van de verschillende landschapstypen van deze bijzondere plek in het Westerpark. En wijst u op de flora en fauna die er in deze tijd van het jaar te vinden is. De rondleiding duurt ruim een uur; deelname is gratis. De wandeling begint om 14 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg ter hoogte van nr. 1, op de borden volgt u richting Natuurtuin / Westpunt).

Eind oktober is natuurlijk de tijd bij uitstek om paddenstoelen te zien. Maar het is ook de tijd waarin het maaiwerk in de Natuurtuin in volle gang is. Daardoor neemt u waar hoe de tuin door de seizoenen heen verandert. Ten dele staat het riet nog overvloedig langs het water en de sloten, ten dele is het al gemaaid en ontstaat zicht op de structuur van de Natuurtuin, met zijn kenmerkende hoogteverschillen. De plek bij de ophaalbrug, waar u de Natuurtuin in loopt, bevindt zich op 3 meter onder NAP, het water daaronder op 5 meter. Door zijn gesloten watersysteem is de tuin een waterschap in het klein dat zelf de waterstanden reguleert. Ook daarover kan de gids u het nodige vertellen.

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. 
Honden mogen de tuin niet in.