Lezing Menno Schilthuizen op 12 december over de biodiversiteit in de Natuurtuin

Op 12 december aanstaande houdt prof. Menno Schilthuizen een lezing over de resultaten van het biodiversiteitsonderzoek dat in jl augustus in de Natuurtuin Zoetermeer gehouden werd. De lezing vindt om 20:00 uur plaats in de Bibliotheek, vestiging Forum aan het Stadhuisplein 1 in Zoetermeer. De toegang is gratis.

Prof. Schilthuizen deed in augustus van dit jaar een week lang onderzoek in de Natuur- en Landschappentuin. Daarbij werkten hij en zijn team in het onderzoek samen met belangstellende inwoners van Zoetermeer. Schilthuizen zal ingaan in op de insecten en andere kleine beestjes die het team heeft gevonden en of daarbij voor Nederland nieuwe soorten zijn aangetroffen.

Menno Schilthuizen is hoogleraar evolutie en biodiversiteit aan de Universiteit Leiden en tevens verbonden aan Naturalis.  Hij is een internationaal bekend onderzoeker en ook auteur van een aantal boeken voor een breed publiek, zoals het bekroonde Darwin in de stad (2018).

De presentatie maakt deel uit van een serie lezingen die de Natuur- en Landschappentuin, in samenwerking met de Bibliotheek Zoetermeer, organiseert ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de Natuurtuin.

De toegang is gratis. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het wel nodig dat belangstellenden zich aanmelden via https://bibliotheek-zoetermeer.op-shop.nl/644/lezingenreeks-natuurtuin/12-12-2023.