Zomerwandeling Natuurtuin op Zondagmiddag 26 juni

Op zondag 26 juni kunt u weer meedoen aan de maandelijkse rondleiding door de Natuurtuin. Onze Natuurtuingidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark waar het nu hoogzomer is. Verzamelen om 14.00 bij de picknicktafel tegenover de plek waar het (inmiddels afgebrande) Westpunt stond. De  wandeling die ruim een uur duurt is gratis. Kinderen onder begeleiding zijn meer dan welkom. Ingang Westerpark via de Turfberg.

De langste dag  ligt inmiddels achter ons. De zomer  is volop aanwezig.  Vrijwilligers moeten hun uiterste best doen om de paden begaanbaar te houden en ervoor te zorgen dat het riet niet overal overheerst. Ditzelfde riet geeft wel bescherming aan allerlei insecten en vogels. Van helemaal wegmaaien is dan ook geen sprake. Op sommige plaatsen is ook voor eerste keer de overige vegetatie gemaaid. De gidsen zullen u graag meer vertellen over de afwegingen bij het beheer. De natuur moet zoveel mogelijk haar gang kunnen gaan.

De meeste late voorjaarsbloemen zoals de ratelaar en de margriet  zijn uitgebloeid en maken plaats voor de echte zomerbloeiers zoals het jacobskruiskruid, de pastinaak, cichorei, kaardenbol en veel andere soorten. U kunt ze nu zien in de Natuurtuin. Als u er nog nooit geweest bent, is het een heel goed moment om kennis te maken. Bent u er vaker geweest dan ervaart u zeker dat de Natuurtuin iedere maand weer anders is.

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van  rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken.  Honden zijn niet toegelaten.

Wilt u meer over de Natuurtuin weten raadpleeg ons op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer) of ga naar onze website www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl