Zomeravondwandeling in de Natuurtuin Zoetermeer op donderdag 8 augustus

Op donderdag, 8 augustus kunt u in de Natuurtuin meelopen met de vierde en laatste zomeravondwandeling van dit jaar. Deze wandeling start om 19.00 uur bij ‘t Westpunt in het Westerpark. Een deskundige natuurtuingids neemt u mee de tuin in en laat u zien wat er op dit moment groeit, bloeit, kruipt en vliegt. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Het droge en bijzonder warme weer van de afgelopen weken hebben als gevolg dat de nazomer al duidelijk zijn entree heeft gemaakt in de Natuurtuin. De polder en bloemdijken zijn inmiddels gemaaid en het hooi is afgevoerd nadat het goed uitgeschud waardoor het zaad op de grond achterblijft om volgend jaar weer tot groei en bloei te komen. Maar toch zijn er nog volop bloeiende planten die bij zonnig weer ettelijke insectensoorten aantrekken. Bomen en struiken laten hun rijpende vruchten zien.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informa­tie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin kunt u contact opnemen met Stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin, mail naar info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, u kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief en meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *