Rondleiding in de Natuurtuin

Op zondag 28 oktober kunt u deelnemen aan een rondleiding in de natuurtuin onder leiding van een natuurtuingids. De wandeling die om 14.00 uur bij het Westpunt in het Westerpark begint duurt ongeveer een uur. De wandeling is ook heel geschikt voor kinderen.

 

Na een heel warm najaar wordt het nu langzamerhand kouder en de natuurtuin maakt zich klaar voor de winter. Het maaiwerk voor dit jaar is bijna gereed. Schapen (Schoonerbeeker Heideschaap)  lopen nog in het poldertje en eten het gras kort. De dagen worden korter en u kunt genieten van verkleurende bladeren in de tuin. Vruchten zoals hazelnoten,  eikeltjes en bessen zijn voor dieren die niet in winterslaap gaan. Sommige vogels leggen daar een voorraadje van aan. Vogels op doortocht snoepen van de felgekleurde bessen op de tuin. Soms kunt u een zeldzame dwaalgast tegenkomen zoals de bladkoning die zich  recentelijk bij de Natuurtuin ophield.  Bij mooi weer bezoeken diverse insecten de nog laatbloeiende bloemen zoals de klimop.

Op de insectenweide is door en op kosten van twee bevriende aannemers  zand aangebracht en ondergewerkt. Het veldje wordt later ingezaaid met wilde bloemenmengsels.

Tijdens Natuurwerkdag op zaterdag,  3 november wordt op een stukje insectenweide  een ‘heuveltje’ gemaakt van leemhoudend zand. Een leefmilieu speciaal  voor insecten die op en in de bodem leven of die de bodem gebruiken voor het leggen van hun eitjes zoals diverse soorten wilde bijen. Vrijwilligers mee willen doen kunnen zich melden via www.natuurwerkdag.nl

 

Deelname aan de rondleiding is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Neem contact op info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.  voor informa­tie en aanmelding voor een groepswandeling. Vindt u  het leuk om mee te helpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem dan ook contact op met info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, u kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief en meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Onderstaande foto´s van Tilly Kester

Schoonerbeeker Heideschaap in het poldertje

Insectenveldje zomer 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *