Zondag 26 september: maandelijkse rondleiding met gids in de Natuurtuin

Komende zondag, 26 september  kunt u weer meedoen aan de maandelijkse gratis rondleiding in de Natuurtuin. De wandeling die ruim een uur duurt begint om 14.00 bij het Infobord tegenover de plek waar ’t Westpunt stond.

Hoewel het prachtige weer eerder doet denken aan zomer dan herfst is dit seizoen in de natuur wel degelijk begonnen. De weelderige plantengroei neemt af, bladeren krijgen een andere kleur. De wilde appels torsen hun vruchten, de goudkleurige vruchten van de mispel en de rode vruchten van de gele kornoelje – geel genoemd vanwege de bloemen in het vroege voorjaar- hebben nog niet echt de aandacht getrokken van de vogels. Dat geldt overigens  niet voor de wilde appels die op sommige plekken duidelijk sporen vertonen van vogelsnavels….

Niet alles is echter uitgebloeid zo geven de blauwe cichorei en de gele  grote teunisbloem nog volop kleur aan het insectenveldje en trekken ze ook nog steeds insecten aan.

Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt echter hogelijk op prijs gesteld.

Meer over de Natuurtuin en de mogelijkheid om als vrijwilliger bij te dragen vindt u op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl