Natuurtuin Zoetermeer: wandeling met gids op 23 februari 2020

Op zondag, 23 februari vindt de maandelijkse rondleiding door de Natuurtuin plaats. Bezoekers kunnen onder begeleiding van een deskundige natuurtuingids kennis maken met dit bijzondere stukje Zoetermeerse natuur en cultuur. De rondleiding is gratis is en begint om 14.00 bij de werkkeet die staat op de plek van ’t afgebrande Westpunt in het Westerpark. De excursie duurt ongeveer een uur.  Kinderen zijn meer dan welkom.
 
Na een korte winterstop is de Natuurtuin sinds midden januari weer open voor individuele bezoekers. Het bekende ophaalbruggetje is weer neergelaten. Omdat er geen blad aan de bomen zit en het riet is gemaaid,  is nu  aan het einde van de winter de structuur van de Natuurtuin met zijn verschillenden landschappen en waterniveaus  bijzonder goed te zien.

Groot onderhoud

De Natuurtuin biedt hele jaar door een grote variëteit aan planten en dieren. Op het ogenblik staan de  vroege bloeiers staan in al bloei, zoals de Hazelaar en de Els. Maar ook de Sneeuwklokjes en Lenteklokjes staan te pronken, net als de Slanke Sleutelbloemen en het Klein Hoefblad.
Gedurende de afgelopen winter zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd door de  vrijwilligers van Knotgroep Meer en  de Vrienden van Natuur- en Landschappentuin. Zo zijn er als onderdeel van het noodzakelijke onderhoud zieke bomen en struiken gerooid. Eveneens is een groot deel van de griend ‘afgezet’ en zijn de vruchtbomen gesnoeid.

Honden mogen niet mee. Voor gebruikers van rolstoelen en kinderwagens is  de excursie niet geschikt. Meedoen aan de rondwandeling is gratis.  Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom. Voor groepen en andere belangstellenden is op andere dagen tegen een kleine vergoeding mogelijk een rondleiding aan te vragen. Voor informa­tie en aanmelding voor een groepswandeling kunt u via de email contact opnemen via info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl