Informatieborden in de Natuurtuin “opgefrist”

De kantelbare informatieborden die de wandelroute in de Natuurtuin markeren, zijn sinds half oktober ingrijpend gerenoveerd. Sommige teksten waren verouderd, de houten palen raakten verrot en daarnaast was een aantal borden ernstig beschadigd geraakt door vandalisme.
Met veel inzet van onze vrijwilligers zijn de nieuwe borden, die nu van duurzame kunststofpalen zijn voorzien geplaatst. Teksten zijn zo nodig aangepast, foto’s en kaartjes vernieuwd.
Dit alles dankzij bijdragen van Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De gemeente heeft inmiddels toegezegd het algemene informatiebord dat buiten de Natuurtuin staat eveneens aan te passen. Ook de daarop vermelde informatie is inmiddels verouderd.

Een nieuw kantelbord bij het insectenveldje

Het oorspronkelijke idee om de borden met enig vertoon in gebruik te nemen tijdens de Natuurwerkdag op 7 november viel door Corona in het water. Echter voor individuele bezoekers is Natuurtuin nog open tot 15 december. Dan gaat het bruggetje bij de ingang voor een maand omhoog voor de jaarlijkse wintersluiting van de Natuurtuin.