VOORJAAR IN DE NATUURTUIN RONDLEIDING OP ZONDAG, 24 MAART

Op zondag,  24 maart 2019 vindt in de Natuurtuin Zoetermeer (Westerpark) de maandelijkse rondleiding plaats. Deze rondleiding is een prachtige gelegenheid om nader kennis te maken met dit unieke Zoetermeerse natuurgebied waar op nog geen twee hectare een bijzonder beeld wordt gegeven  van de (historische) landschappen in en om Zoetermeer en de daarbij behorende flora en fauna. De wandeling die onder leiding staat van ervaren gidsen duurt ongeveer een uur. Vertrek om 14.00 uur precies vanaf het Westpunt.

De lente al volop aanwezig in de Natuurtuin. Allerlei voorjaarsbloeiers staan volop in bloei, het broedseizoen begint voorzichtig en allerlei knoppen botten uit tot bladeren. De Natuurtuingidsen zullen de bezoekers ook attent maken op minder zichtbare lenteboden.

Ook kunnen de bezoekers kennis nemen van de werkzaamheden die in de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden zoals de verjonging van één van de struwelen waar deze week nieuwe beplanting wordt aangebracht. Vrijwilligers en aannemer hebben in de afgelopen wintermaanden veel werk verricht om aantrekkelijkheid van Natuurtuin te blijven waarborgen. Zo werkten op 15 en 16 maart meer dan veertig vrijwilligers van NLdoet aan het onderhoud van de polder, verharding van de paden en reparatie van een aantal trapjes.

Deelname aan de rondwandelingen is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Helaas is het gebied minder toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Kinderen zijn meer dan welkom. Honden mogen echter niet mee.

Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

De Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer bieden ook de mogelijkheid om actief bezig te zijn in de Natuurtuin, bijvoorbeeld bij het onderhoud en de rondleidingen. Op de dinsdag- en zaterdagochtend  van de oneven weken werkt de vaste groep onderhoudsvrijwilligers. Zij beginnen altijd tegen half tien met een kop koffie in het Westpunt en gaan door tot een uur of half een. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. De eerstvolgende werkochtenden zijn op dinsdag, 26 en  zaterdag 30 maart. Aspirant-natuurtuingidsen kunnen zich melden via info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

Plaatsen eendenkooi
Herstellen trapjes in de Natuurtuin
Voorjaar 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *