Unieke Midzomerrondleiding in de Natuurtuin Zoetermeer

Op vrijdag, 21 juni organiseren de Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer voor het eerst een Midzomerrondleiding door de Natuurtuin. De wandeling die om 21.30 uur begint duurt ongeveer twee uur. Verzamelen bij het Westpunt. Bij geschikt weer zal speciale aandacht worden besteed aan de vleermuizen in de Natuurtuin. Deze excursie komt in de plaats voor de gebruikelijke wandeling op de vierde zondag van de maand. De wandeling op 23 juni gaat dus niet door.

Beleef de Natuurtuin in de rust van zomeravond. Kom en beleef hoe bijzonder het einde van de langste dag is en hoe bijzonder de nacht is die over het Westerpark valt. De Natuurtuin Zoetermeer is op het ogenblik in volle glorie. De vroege zomerbloeiers zijn alom aanwezig. Maar vooral de bloemdijken en het insectenveld zijn alle aandacht waard. Het late daglicht geeft aan dit alles een heel bijzondere gloed. Wellicht zorgen de kikkers nog voor een serenade.

De excursie staat onder leiding van ervaren  natuurgidsen, die deze keer worden bijgestaan door een deskundige vrijwilliger van het Vleermuizenplatform Zoetermeer.

Kinderen zijn meer dan welkom. Helaas is de wandeling niet echt geschikt voor rolstoelers en kinderwagens. Honden mogen vanwege kans op verstoring de Natuurtuin niet in. Ook niet als aangelijnd zijn.  Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Voor groepen en andere belangstellenden is op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor informa­tie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op met info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Toelichting op midzomerwandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *