UITWAAIEN IN DE NATUURTUIN OP 1 JANURI 2019

Het is alweer bijna een traditie om op 1 januari om het nieuwe jaar actief in de Natuurtuin te beginnen. Vergeet de oliebollen en de kruitdampen van het vuurwerk en zoek de natuur op.   Om 14.00 uur nemen de natuurtuingidsen u vanaf het ’t Westpunt in het Westerpark via een zijingang de tuin in. Daarna gaat het hek weer op slot, want de Natuurtuin is van 15 december tot 15 februari gesloten.
 
Ook in een winterse tuin valt heel wat te ontdekken. De natuurtuin bestaat uit een aantal landschappen die juist in de winter goed te herkennen zijn. Afhankelijk van weer en seizoen is er in de tuin altijd een en ander te zien. Zelf midden in de winter bij redelijk zacht weer staan sommige planten in bloei. Afgelopen jaren is veel groot onderhoud gepleegd. Ook in deze winter gaan de winterwerkzaamheden  gewoon door en worden deze door vrijwilligers van Stichting Natuur- en Landschappentuin en/of de aannemer uitgevoerd.

In het afgelopen jaar is het insectenveld bezand en opnieuw ingezaaid met een bloemenmengsels. Ook is er een flinke heuvel aangelegd, speciaal voor wilde bijen en andere insecten die hun eitjes in de grond leggen. Een oud klinkerpad is opnieuw bestraat en uitgebreid zodat in het nieuwe jaar de Natuurtuin beperkt en gedurende bepaalde tijden toegankelijk is voor bezoekers die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Neem contact op info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.  voor informa­tie en aanmelding voor een groepswandeling.

Vindt u  het leuk om mee te helpen met de werkzaamheden in de natuurtuin of om als natuurtuingids bezig te zijn, neem dan ook contact op met info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, u kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief en meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Het hek gaat achter ons op slot…..dus kom niet te laat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *