Samen gaan we door!

De kwaadheid en het verdriet na de brand in ‘t Westpunt zijn er nog, maar maken geleidelijk plaats voor optimisme. Wij ontvingen een ongekend groot aantal reacties van medeleven en ook toezeggingen voor hulp. Voor dat alles onze oprechte dank.

De stand van zaken:

De brand in de nacht in de nacht van 30 op 31 december 2019 die het informatiepunt ’t Westpunt bij de Natuurtuin in het Westerpark volledig in de as legde is zeer waarschijnlijk door brandstichting ontstaan, maar het onderzoek hiernaar loopt nog. De renovatie van het gebouwtje was aan de buitenkant praktisch gereed, mede dankzij de grote inzet van onze vrijwilligers. Dat maakt het alles extra zuur. Deze week wordt in overleg met de gemeente door Habo GWW tijdelijk een werkkeet en WC geplaatst voor de vrijwilligers en de medewerkers van de aannemer. Als het terrein wordt vrijgegeven komt er waarschijnlijk tijdelijk een zgn. portacabin met de benodigde aansluitingen voor water, energie en sanitair.

Van enkele ondernemers ontvingen we de afgelopen week concrete toezeggingen voor hulp bij de bouw van een nieuw Westpunt.  Daar zijn wij enorm dankbaar voor.

Het afgebrande gebouwtje is verzekerd via de gemeente Zoetermeer. Binnen korte termijn hopen we te vernemen wat dit voor de vervanging betekent. We kunnen dan samen met de gemeente en de andere gebruikers concrete plannen maken en hopelijk snel starten met het opbouwen van een nieuw duurzaam onderkomen. 

Ondertussen gaan we gewoon door in de Natuurtuin. De onderhoudsvrijwilligers besteden op het ogenblik veel aandacht aan het groot onderhoud van de griend en aannemersbedrijf Glijnis vervangt een paar inmiddels versleten bruggetjes in de Natuurtuin. En op zondag, 26 januari vindt om 14.00 uur  de maandelijkse rondleiding plaats. Verzamelen bij de picknicktafel tegenover de plek waar het oude Westpunt stond.

Zo gauw de plannen voor vervanging van het verwoeste gebouwtje concrete vormen hebben aangenomen en het bijbehorende prijskaartje bekend is, zullen we een aparte fondsenwervingsactie opzetten.  Mocht u in afwachting daarvan toch al financieel willen bijdragen dan kunt u dit doen door een overboeking op onze bankrekening  NL93 TRIO 0391 0314 57 van Vrienden Nat&Lands.tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *