Rondwandeling Natuurtuin op zondag 28 augustus 2022

Komende zondag kunt u weer meedoen aan de maandelijkse rondleiding door de Natuurtuin. Deskundige gidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark. De wandeling die ruim een uur duurt is gratis. Verzamelen om 14.00 bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg, op de borden richting Natuurtuin / Westpunt volgen.)

Ondanks de aanhoudende droogte en het vorderen van het seizoen staan er in de Natuurtuin nog steeds planten in bloei, zoals wilde peen, pastinaak, jacobskruiskruid, het ruig klokje, koninginnenkruid en kattenstaart. De zonnebloemen in de akkertjes – dit jaar voor het eerst daar gezaaid – zijn prachtig aan het uitkomen. Vruchten en bessen zoals die van de Gelderse roos en lijsterbes zorgen voor voedsel voor de vogels.  Er vliegen – ook op andere plaatsen dan in de insectenweide –  nog volop insecten en vlinders en over het water jagen de libellen. Onze gidsen kunnen u er alles over vertellen en zullen ook aandacht besteden aan het onderhoud door onze vrijwilligers: er wordt in deze tijd volop gemaaid, gesnoeid en afgevoerd om verruiging zo goed mogelijk tegen te gaan, waarbij dan wel weer stroken blijven staan als overwinteringsmogelijkheid voor insecten.  Kortom, ook in dit seizoen is er van alles te ontdekken in de Natuurtuin.

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. 
Honden mogen de tuin niet in.

Wilt u meer over de Natuurtuin weten kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer)