Nazomerwandeling in de Natuurtuin Zoetermeer

Op zondag 26 augustus organiseren de Vrienden van Natuurtuin Zoetermeer de laatste wandeling van het zomerseizoen. De wandeling begint om 14.00 uur bij ’t Westpunt in het Westerpark. Zoals gebruikelijk staat de rondleiding onder leiding van een of twee natuurtuingidsen. Hij duurt ongeveer een uur.  De maandelijkse  wandelingen trekken een groot en divers publiek aantrekken.

 

Volgens de kalender is het nog zomer. Maar de Natuurtuin staat volop in het teken van de nazomer en toont al de voorboden van de herfst. De hete en droge zomer heeft dit proces dit jaar duidelijk versneld.  Wilde appels, mispel, Gelderse roos, aronskelken,  lijsterbes en meidoorn laten met hun vruchten de bezoeker volop genieten van vorm en kleur. Maar het zijn vooral de vogels die zich volop voeden met deze bessen en zaden. Ook allerlei andere planten tonen trots hun zaden. Maar de bloemen zijn zeker nog niet uitgebloeid zoals het harig wilgenroosje, de kattenstaart en allerlei soorten op de akkertjes en het insectenveld laten zien. Een deel van de Natuurtuin is inmiddels gemaaid en afgeruimd ter voorbereiding van een nieuw groeiseizoen. De natuur denkt vooruit……

 

Deelname aan de wandelingen is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. De wandeling is ook heel geschikt voor kinderen.

Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk om tegen kleine vergoeding op andere dagen een rondleiding op maat te krijgen.  Voor informa­tie en aanmelding voor een groepswandeling of meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op via info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin dan kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Gelderse roos

vruchten eenstijlige meidoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *