Fototentoonstelling Natuurtuin in Forum Zoetermeer

Tot en met 15 september kunnen bezoekers van Het Forum Zoetermeer (Stadhuisplein 1) genieten van een bijzondere fototentoonstelling over heden en verleden van de Natuurtuin Zoetermeer gecombineerd met een unieke serie bruidsfoto’s gemaakt in de Natuurtuin of elders in het Westerpark. De meeste foto’s waren ook te zien op de Westerparkdag op 27 mei.

 

Het thema van deze dag was Feest in het Park. Feest omdat de natuurtuin en IVN Zoetermeer dit jaar 40 jaar bestaan. Daarom is aan Zoetermeerders gevraagd foto’s van hun grote feest in de natuurtuin  met een groter publiek te delen.  Veel bruidsparen uit Zoetermeer  hebben hun trouwreportage in het Westerpark en/of de Natuurtuin laten maken. Foto Linthout  stelde verscheidene foto’s beschikbaar en een oproep gedaan in de regionale pers leverde ook een aantal foto’s op.

 

De Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer is een heel bijzonder stukje Zoetermeer in het hart van het Westerpark. Op nog geen twee hectare wordt een beeld gegeven van de Zoetermeerse landschappen “toen en nu”. Door de grote verscheidenheid van het gebied speelt het een belangrijke rol in de biodiversiteit van onze stad. De Natuurtuin die eigendom is van de gemeente wordt beheerd door vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer. De Natuurtuin is er voor iedere liefhebber van rust en natuur.

De fototentoonstelling toont niet alleen een stukje geschiedenis, bezoekers krijgen ook een beeld van de Natuurtuin anno 2018. Zo wordt niet alleen  aandacht besteed aan de landschappen, dieren en planten maar ook aan  de mensen zonder wie de natuurtuin niet kan bestaan: de bezoekers, natuurtuingidsen en onderhoudsvrijwilligers.

 

De tentoonstelling die is samengesteld door Natuurtuin vrijwilligster Joke van der Veer, is een initiatief van het Forum Zoetermeer en de Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *